molantunet

Samordnet dag, lærings og mestringstilbud fra 01.08.17

Lokalene på Stekke blir et knutepunkt for kommunale tilrettelagte aktiviteter.

Knutepunktet skal bidra til et mangfold av aktivitetstilbud for aldersgruppen 18 år og oppover. Det legges opp til høy grad av brukerstyring med fokus på målgruppens interesser og ressurser. Noen kan være bidragsytere for andre, mens andre trenger støtte for å kunne delta i aktiviteter. Den enkelte sin opplevelse av mestring krever et mangfold av aktiviteter fordi vi er ulik. Dette krever samhandling med andre tjenester innad i kommunen, med private aktører og frivillig lag og organisasjoner.

Aktivitetstilbudets målgruppe
Alle innbyggere i Verdal som har behov for daglig aktivitet gis mulighet til å benytte seg av kommunalt aktivitetstilbud.

Figur

Samhandling mellom Verdal kommune og Verdal frivillig vil bidra til at lokalene på Stekke blir et sosialt knutepunkt.

Frivillig Verdal blir en samarbeidspartner i aktivitetstilbudet fra 1.august 2017.
Frivillig Verdal skal ha ansvar for å drifte enkel kaffeservering som er åpent for alle i åpningstiden. Samarbeid med Verdal frivillig gjør at det fortsatt vil være rom for sosialt samvær med mulighet for enkel servering i Verdal frivillig sin regi.

Aktivitetstilbudet vil ha åpningstid mandag til fredag 0900 – 1500 i oppstarten. Åpningstiden blir utvidet til 2 kvelder i uken og lørdager utover høsten 2017.

Matservering for de som bor i omsorgsboliger på Stekke blir ivaretatt gjennom kommunens helse- og omsorgstjenester.

Aktivitetsoversikt for August 2017 (klikk på oversikten for større format)

Aktivitetsoversikt for Stekke august 2017 - klikk for større format i PDF

Vi vil tilby flere aktiviteter utover høsten.

Aktivitetstilbudet vi legge til rette for

• Aktiviteter koordineres gjennom koordinator. Avtaler, månedsplan.
  • Lokalene er en viktig arena som en sosial møteplass med mulighet for kulturformidling. For eksempel arrangement formidlet gjennom den kulturelle spaserstokken
  • Underholdning-musikk-allsang-dans
  • Høytlesning, Quiz, kortkvelder og malerkurs
  • Lokalene kan være et oppmøtested for utflukter og andre kulturelle opplevelser i nærmiljøet. Spaserturer på for eksempel elvepromenaden.
  • Trimgruppe i et tilstøtende rom
  • Turvenn/følgesvenn til kino, konsert og lignende
  • Felles middagsservering. Måltider skaper fellesskap og hygge
  • Aviskrok med historiske bøker og tidsskrifter.
    Vi har abonnement på Trønderavisa og Innherred.
  • Sosialt samvær
  • Felles salgssted for dagtilbudene
  • Netthjelp
  • Vaktmestertjeneste