Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Verdal profilbilde

Bok til alle-bibliotek

Verdal bibliotek er Bok til alle-bibliotek og samarbeider med Leser søker bok. Det betyr blant annet at vi har mange bøker som er tilrettelagt for mennesker med ulike lesevansker.

Logoen til Leser søker bokVisste du at studier viser at en av tre voksne strever med å få med seg innholdet i vanlig tekst? Det er et problem for den enkelte, og en stor utfordring for samfunnet. Foreningen Leser søker bok jobber for at det skal finnes flere bøker for alle lesere, og at bøkene skal være lette å få tak i.

Verdal Bok til alle-bibliotek

Vi på Verdal bibliotek er stolt samarbeidspartner med Leser søker bok. Som Bok til alle-bibliotek får vi 12-15 lettleste og tilrettelagte bøker i året, utgitt med støtte av Leser søker bokForeningen samarbeider med forfattere, tegneserieskapere, illustratører og forlag, og har støtteordninger for dem som ønsker å lage og gi ut bøker tilpasset mennesker med ulik leseevne. 

Egen søkemotor

For å finne bøker som passer godt til akkurat deg er Boksøk en fin søkemotor å gjøre seg kjent med. Dette er en kvalitetssikret søketjeneste med bøker som på ulike måter passer for alle som leser i motvind. Her finner du bøker for barn, ungdom og voksne, både skjønnlitteratur, faktabøker og tegneserier. I Boksøk finner du alle bøker som Leser søker bok støtter. I tillegg leser og vurderer de som står bak søkemotoren det meste som blir gitt ut på det norske bokmarkedet. Bøkene de mener passer lesere med ulike leseutfordringer, får plass i Boksøk.

For å finne bøkene du er ute etter i Verdal biblioteks samling kan du søke opp boka på denne siden eller spørre oss i biblioteket.

Leseombud

Leseombud Arne Haugberg med bok av Kjell Aukrust.Som Bok til alle-bibliotek tilbyr vi også leseombud. Voksne eller ungdommer som har lyst til å lese høyt for andre kan bli leseombud. Leseombud er personer som leser for personer som ikke kan eller vil lese selv. Vi har flere frivillige som leser fast på eldreinstitusjonene. Aktivitører og andre kan også være leseombud på sin arbeidsplass i arbeidstiden.

Kontaktinfo

Har du lyst til å bli leseombud eller kjenner noen som ønsker å bli lest for? Ta kontakt med biblioteket på 47690187.

Publisert: 09.06.2009 10:26 Sist endret: 15.06.2022 16:41
Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 95 10 78 22 Faks: - E-post: biblioteket@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man/fre 10-15 Åpningstid: Tirs/ons/tors 10-18, Lør 11-14 Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Bodil B. Breivikås Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS

En del av verdal kommune verdal kommune