Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Verdal profilbilde

Låneregler

Regler for bruk av biblioteket

Velkommen som låner ved Verdal bibliotek! Å låne bøker/andre media er gratis. Vi ønsker å kunne yte alle våre lånere best mulig service, og derfor er det viktig at følgende regler blir fulgt:

1.    Lånekort
For å kunne låne, må du ha lånekort. For å få lånekort, må du vise gyldig legitimasjon. Barn under 15 år må ha underskrift av foresatte. Mister du kortet og må ha nytt, koster det kr. 30,-. Meld fra til biblioteket om du mister kortet. Låneren er ansvarlig for kortet og det som lånes på det, derfor må du ikke låne bort kortet ditt til andre. Husk å melde fra om endringer i navn og kontaktinformasjon. Ta alltid med lånekortet ved bibliotekbesøk, enten fysisk eller digitalt. Vi anbefaler appen Bibliofil for å ha lånekortet digitalt på mobilen.

2.    Lånetider
Se utlånskvittering eller i appen Bibliofil. Dersom dokumentet ikke er reservert av andre, kan lånetiden fornyes inntil 2 ganger. Bøker, lydbøker og tidsskrifter kan lånes i 4 uker. Musikk, film og spill kan lånes i 2 uker. Noen bøker og materiale er ikke til utlån og kan kun leses i biblioteket, det gjelder aviser, siste nummer av tidsskrift og en del materiale fra lokalhistorisk samling.

3.    Fornying
Ønsker du å beholde det lånte materialet lenger enn normal lånetid, kan lånet fornyes så fremt materialet ikke er reservert andre. Du kan ringe biblioteket og be om fornying, eller du kan fornye selv i appen Bibliofil eller ved å gå inn på bibliotekets hjemmeside. Fjernlånte bøker kan normalt ikke fornyes.

4.    Reservering
Er bøkene eller materialet du ønsker utlånt, kan du be om å få det reservert. Dette kan du gjøre selv ved å søke opp boka i vår bokbase i appen Bibliofil eller på verdal.bib.no, og velge Reserver, eller det kan gjøres av personalet. Du vil da få en melding fra biblioteket når bøkene eller materialet kommer inn. Du kan velge om du vil ha meldingen som SMS eller e-post.

5.     Lån fra andre bibliotek
Dersom boka du ønsker ikke finnes i Verdal bibliotek, kan vi formidle lån gjennom andre bibliotek. Du kan også søke den opp selv via bibsok.no og bestille med lånernummer og pinkode.

6.    Ansvar for tap eller skade på lånt materiale
Låneren er ansvarlig for alt som lånes på lånekortet. Biblioteket sender ut tre purringer før det sendes erstatningskrav. Har du registrert e-postadresse/mobiltelefon, kommer purringen som e-post/SMS. Etter tre purringer sendes faktura med krav om erstatning. I tillegg kommer utestående purregebyr. Spesielt verdifulle bøker, deler av verk og annet spesielt materiale blir vurdert og prissatt særskilt. Gjeldende satser for purregebyr og erstatningskrav finnes på våre nettsider.

7.    Tap av lånerett
Du kan miste retten til å låne i biblioteket dersom du ikke overholder lånereglene. Ubetalte krav fører til tap av lånerett inntil faktura er betalt.

Vi gleder oss til å se deg!

Publisert: 09.12.2015 10:39 Sist endret: 18.08.2021 14:20
Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 95 10 78 22 Faks: - E-post: biblioteket@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man/fre 10-15 Åpningstid: Tirs/ons/tors 10-18, Lør 11-14 Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Bodil B. Breivikås Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS

En del av verdal kommune verdal kommune