Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Verdal profilbilde

Lokalhistorisk avdeling

Lokalhistorisk avdeling består av bibliotekets egen samling, (bl.a. Slapgard-samling), Lokalhistorisk arkiv og andre samlinger.
Biblioteket har et tett samarbeid med Verdal historielag og Nord-Trøndelag historielag, og for sistnevnte er vi vertsbibliotek. Lagets boksamling er plassert i lokalavdelingen, på Trønderrommet. Hele samlingen er registret i en egen søkbar database.

Verdal bibliotek drar nytte av denne samlingen da den inneholder mye verdifullt materiale biblioteket ikke har selv. Bøkene i samlingen er ikke til utlån, men kan brukes i biblioteket av alle som ønsker det.

Det er et meget aktivt lokalhistorisk miljø i Verdal og flere av historielagets medlemmer tilbringer mange timer hver dag i lokalhistorisk avdeling. Samarbeidet med enkeltpersoner i Verdal historielag er en veldig viktig ressurs for biblioteket
 
Verdal historielag kjøper inn det meste av bygdebøker og flere av lagets medlemmer har organisert og publisert stoff som er av interesse for andre. Sleksgransking er et viktig element i lokalavdelingen, og det samme er arbeidet med bygdebøker for de ulike deler av kommunen.

Det finnes leseapparat for mikrofilm med kopieringsmuligheter og flere PC-er med Internett.Lokalhistorisk wikipedia er en mulighet for alle !

Lokalhistorisk samling, Levanger bibliotek.

Se også på avishistorien.no 

og Digitalarkivet

Sanger om Verdal

 

Bygdebøker / bygdeboknemnda
Informasjon om bygdebøker og andre lokalhistoriske publikasjoner samt bygdeboknemndas arbeid finner du her.

 
Lokalarkiv i biblioteket
"Lokalarkiv i bibliotek" innebærer at publikum kan bestille og bruke materiale fra kommunearkivet på Dora i Trondheim i sitt lokale bibliotek. Ordningen vil gjøre viktige kilder til lokalhistorien bedre kjent og mer brukt, blant annet vil skolene kunne få lettere tilgang til originalt kildemateriale som kan brukes i undervisning i fag som historie og samfunnskunnskap i tråd med Kunnskapsløftets kompetansemål.

IKA (Interkommunalt arkiv) Trøndelag sine nettsider.

Arkivverket

 

Publisert: 13.02.2009 14:32 Sist endret: 16.09.2021 12:25
Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 95 10 78 22 Faks: - E-post: biblioteket@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man/fre 10-15 Åpningstid: Tirs/ons/tors 10-18, Lør 11-14 Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Bodil B. Breivikås Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS

En del av verdal kommune verdal kommune