fra_trones3

Anbefaling om bruk av munnbind og presisering av nærkontakt til nærkontakt

Smittetrykket er betydelig i vår region, og innstramninger og strengere tiltak etterlyses i organisasjonen og av publikum. De nasjonale innstramningene for perioden 04.01.21 til 18.01.21. gjelder.

Videre poengteres at for å stoppe smittespredning er det viktig at vi er særlig oppmerksomme på hvordan viruset smitter, og at vi begrenser så mye som mulig de situasjonene hvor smitte kan skje.

Det er viktig å:

1. Holde seg hjemme ved tegn til infeksjon
  2. Ha færre kontakter enn vanlig, så få som mulig disse første ukene.
  3. Være sammen med andre kortere tid, og heller ute enn inne.
  4. Bruke munnbind når det ikke er mulig å holde avstand

Helsepersonell (utenfor institusjon) anbefales å bruke munnbind i situasjoner hvor man ikke kan holde 1 m avstand.
Virksomheter med en-til-en kontakt anbefales å bruke munnbind i situasjoner hvor man ikke kan holde 1 m avstand.
Innendørs på offentlige steder der det kan oppstå trengsel anbefales det å bruke munnbind.

Ved påvisning av smitte skal personen som er smittet være isolert.
De som har vært i nærkontakt med personen når denne har kunnet spre smitte skal være i karantene.
Når nærkontakten bor sammen med flere må de i husstanden være særlig oppmerksomme på symptomer.
I mange situasjoner anbefales begrensning tilnærmet karantene også for disse nærkontaktene til nærkontakter.
Det anbefales sterkt å unngå kontakt med mange, med risikogrupper og med helsepersonell.

Publisert: 07.01.2021 08:36 Sist endret: 12.01.2021 11:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS