kvernsjoen_host_2013

Forbedret vaksinebooking endelig på plass

Den tekniske løsningen som gjør det mulig for innbyggerne i Verdal å gå inn på helsenorge.no og booke ledig time til vaksinasjon er nå på plass .

Nå kan altså både de som skal ha sin første dose og de som skal ha sprøyte nummer to, booke ledig time til vaksinasjon mot Covid-19. Ordningen gjelder for alle som har vært innom vaksinasjon i regi av Verdal kommune, og alle som er registrert som innbyggere i kommunen.

Det er de som har ventet over 6 uker på andre dose som prioriteres først. Kortere intervall kan aksepteres i særlige tilfeller, men aldri kortere enn tre uker etter Pfizer eller fire uker etter Moderna/Spikevax. Årsaken til dette er at vaksinen ikke virker som den skal dersom intervallet mellom første og andre dose blir for kort.

Jo flere som er booket inn på time på forhånd, jo smidigere fungerer det på vaksinasjonsstedet; Ørahallen.

Som tidligere annonsert legges det opp til drop-in-vaksinering i Ørahallen denne uka (onsdag 4. og torsdag 5. august). For en mest mulig effektiv gjennomføring anbefales det sterkt at man benytter muligheten til forhåndsregistrering via helsenorge.no.

Slik gjør du det: Trykk på «timeavtaler» i helsenorge.no og bestill time.

Kommunen har utarbeidet nye informasjonssjonsskilt (se nedenfor) som er montert på vaksinasjonsstedet for å håndtere en eventuell økt kødannelse, dette for å sikre smittevernet også om det møter opp flere folk enn vanlig. Skulle det bli regnvær, blir det laget «flyplasskø» innendørs, ellers blir det utendørs kø – så sørg for at du er kledd etter været.

Noe kø vil måtte påregnes ved drop-in-vaksinering, så hold avstand i køen, og bruk munnbind. Og har du anledning til å møte opp uten bruk av bil, gjør gjerne det, så unngår vi unødvendig trafikkaos.

Vel møtt!

Publisert: 03.08.2021 09:50 Sist endret: 08.09.2021 08:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS