gronningen_topp

Innfører rødt nivå i skolen, organiserte fritidsaktiviteter innstilles i 2 uker

Kriseledelsen i Verdal kommune møttes søndag kveld og slutter seg til de nye nasjonale retningslinjene for å få kontroll på smittesituasjonen.

Dette er de nye tiltakene:

Skoler og utdanning

• Alle videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå. Nærmere beskjed om dette vil komme fra verdalsskolene via SchoolLink.
  • Barneskoler og barnehager holdes fortsatt åpne.
  • Alle ungdomsskoleelever eller eldre elever som reiser med skolebuss, og de av oss som benytter annen kollektivtransport, oppfordres til å benytte munnbind. Har du ikke munnbind, kan en buf, eller et skjerf over munnen, være et alternativ. Hold god avstand til andre passasjerer.
  • Det gis ikke nasjonale føringer for nedstengning av folkehøgskolene. Folkehøgskolene følger anbefalinger og retningslinjer fra lokale helsemyndigheter.
  • All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale frem til 18. januar.

Idrett

• Svømmehallen i Verdal stenges i 14 dager
  • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand (minst 1 meter).
  • Toppidretten og kulturutøvere som har et særskilt unntak med egen regulering, omfattes ikke.
  • Innbyggere i Verdal oppfordres til å trene utendørs eller hjemme, heller enn å oppsøke treningssentre.

Arbeidsplasser

• Alle som har mulighet til å benytte hjemmekontor,anmodes om å gjøre det.

Butikker

• Alle kjøpesentre og butikker oppfordres til å innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand, samt ha adgangskontroll.
  • Om du er i butikk eller på offentlig sted der det ikke er mulig å holde avstand på minimum 1 meter, bruk munnbind.

Sosial kontakt

• Unngå å ha gjester i hjemmet. Vent 14 dager med private besøk. Det er unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk av eller gå på besøk til en/to faste venner eller en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.
  • Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/kohorter
  • Fritidsklubben Panzer stenges for fysisk oppmøte fram til 18. januar. Det jobbes med å etablere digitale møteplasser for brukere av Panzer.
  • ATA-senteret holder stengt mandag 4. januar for å planlegge hvordan senteret kan best kan opprettholde tjenestene.

Reiser

• Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold med personer fra samme husstand frarådes ikke (innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder).

Private sammenkomster og arrangement

• Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes.
  • Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmonterte.
  • De fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses.

Uteliv og serveringssteder

• Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer.

Kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo understreker at det er spesielt viktig å få kontroll på smittesituasjonen så fort som mulig, slik at den planlagte massevaksinasjonen ikke blir rammet fordi helsepersonell isteden må jobbe med smittesporing.

- Vaksinen er det som skal bringe oss ut av pandemien. Vi ber derfor alle verdalinger om å fortsette å lytte til smittevernrådene. De neste to ukene blir spesielt viktige. Det vi trenger aller minst i startfasen av massevaksinasjonen, er å måtte bruke ekstra ressurser på smittesporing og behandling av syke, sier Aunsmo.

Publisert: 03.01.2021 20:33 Sist endret: 09.01.2021 18:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS