edderkopp-dugg-multe

Nærkontakt fikk påvist smitte

Tirsdag kveld fikk en av nærkontaktene til kjent smittet i Verdal påvist koronasmitte.

Vedkommende satt allerede i karantene og har derfor ikke vært smitteførende. Det er med andre ord ingen nye som må gå i karantene i Verdal som følge av det siste smittetilfellet.

- Selv om smittetrykket lokalt i Verdal akkurat nå er lavt, er det fortsatt stor usikkerhet knyttet til smittesituasjonen i nabokommunen Steinkjer. Vi fraråder derfor fortsatt unødvendig reiseaktivitet over kommunegrensene og spesielt til Steinkjer, understreker kommunedirektør i Verdal, Geir Olav Jensen.

Vurderer lokal forskrift

Onsdag kveld møttes kriseledelsen i Verdal for å diskutere en eventuell innføring av en strengere lokal forskrift enn det de nasjonale anbefalingene innebærer.

- Vi konkluderte med at vi inntil videre forholder oss til de nasjonale retningslinjene, men innbyggerne i Verdal skal vite at forskriften er ferdig formulert, slik at vi kan iverksette strengere tiltak på kort varsel, dersom smittesituasjonen skulle tilspisse seg. Da må vi agere raskt, sier Jensen.

Mutantvirus bekymrer

Også kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo er bekymret for utviklingen vi har sett i regionen den siste uka.

- Det vi ser av testresultatene i Steinkjer er at vi snakker om en ny virusvariant, den såkalte California-mutasjonen. Den kjenner vi lite til, annet enn at den smitter svært lett, derfor er det all grunn til å mane til fortsatt forsiktighet, sier Aunsmo.

Hun uttrykker samtidig en viss bekymring for at finværet som er meldt i Trøndelag til helga kan føre til at våryrheten tar overhånd for ungdom i alle aldre...

- Nyt for all del finværet, men følg de nasjonale anbefalingene, også om du er utendørs. Måten vi unngår smitte på er at folk ikke er sammen for mange, for tett og for lenge, minner kommuneoverlegen om, og gjentar rådene vi alle bør følge:

• Hold 2 meters avstand, også utendørs
  • Hold deg hjemme hvis du har de minste symptomer på sykdom
  • Ha lav terskel for testing
  • Unngå unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene
  • Minimer den fysiske sosiale kontakten utover egen husstand. Maksimalt 5 gjester.
  • Det er bedre å møtes utendørs enn innendørs.
  • Bruk munnbind der folk ferdes, som i butikker, på kjøpesentre og kollektivtrafikk
  • De som kan jobbe fra hjemmekontor jobber hjemmefra

Publisert: 14.04.2021 20:23 Sist endret: 16.04.2021 16:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS