Gå til innhold Globalmeny Forsiden
koronabilde_topp

Nye smittetilfeller påvist i Verdal etter smittesporing

Tirsdag 17. mars ble det første tilfellet av koronasmitte påvist i Verdal. Det ble da iverksatt smittesporing blant nærkontaktene. Nå har syv av disse testet positivt. Samtlige har vært i karantene siden det første funnet.

Kommuneoverlege i Verdal, Ragnhild Holmberg Aunsmo, understreker at samtlige av de syv som nå har testet positivt på Covid-19 har sittet i karantene siden tirsdag i forrige uke. Hun vurderer derfor risikoen som lav for at de skal ha rukket å smitte andre personer.

- Denne relasjonen betyr at de sju har vært isolert siden det første tilfellet ble påvist. Det reduserer sannsynligheten for at de har smittet andre. Denne saken viser hvor viktig det er å begrense sosial aktivitet. Når smittede etterlever karantene- og isolasjonsregler stoppes smitten, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Flere av de smittede er allerede på vei mot friskmelding.

 - Én av de sju har opplevd moderate symptomer, mens resten rapporterer milde symptomer, opplyser kommuneoverlegen. I alt tre husstander er nå satt i karantene på bakgrunn av de nye smittetilfellene.

 - Personer med smitte er isolert i sine egne hjem, og skal oppholde seg hjemme til de blir erklært smittefrie. Nærkontaktene blir satt i karantene. Det innebærer at de ikke går på jobb, bruker offentlig transport eller er sammen med andre, sier Aunsmo. 

 For mer informasjon:

https://www.fhi.no/nyheter/2020/fhi-presiserer-rad-om-sosial-distansering/

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

https://helsenorge.no/koronavirusPublisert: 25.03.2020 18:24 Sist endret: 23.12.2020 10:19

Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: - E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 (15:00 i juli) Åpningstid: Tlf. 08:00-15:30 (15:00 i juli) Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS