Gå til innhold Globalmeny Forsiden
tidlig-morgen-grensefjell

Verdal har fått sin niende koronasmittede

I dag, 26. mars, fikk Verdal bekreftet det niende tilfellet av koronasmitte. -Vedkommende er nærkontakt til en smittet person fra en nabokommune, og er isolert, sier kommuneoverlege Ragnhild H. Aunsmo.

Kommuneoverlegen forteller at alle nærkontaktene til verdalingen som nå har fått påvist smitte av Covid-19, allerede er varslet og satt i karantene.

- De ble oppringt av smittevernteamet i nabokommunen og informert om at de er nærkontakter til noen som har fått påvist smitte av koronavirus, sier Aunsmo og utdyper:

- Personer med smitte er isolert i sine egne hjem, og skal oppholde seg hjemme til de blir erklært smittefrie. Nærkontaktene blir satt i karantene. Det innebærer at de ikke går på jobb, bruker offentlig transport eller er sammen med andre.

Den niende personen i Verdal som har fått påvist smitte av Covid-19 er altså nærkontakt til en smittet person fra en nabokommune. Ifølge kommuneoverlegen rapporterer vedkommende om lette symptomer.

Det var tirsdag 17. mars at Verdal fikk det første tilfellet av påvist koronasmitte. Det ble da iverksatt smittesporing blant nærkontaktene. I går ble det bekreftet at syv av disse testet positivt for Covid-19. Samtlige av disse har vært i karantene siden tirsdag i forrige uke. Aunsmo vurderer derfor risikoen som lav for at de skal ha rukket å smitte andre personer.

Personen som nå har fått bekreftet smitte av Covid-19, har altså ikke tilknytning til denne saken.

Av de totalt ni smittede i Verdal, har en opplevd moderate symptomer. De andre har rapportert om milde symptomer. Kommuneoverlegen forteller at flere av de smittede er på vei mot friskmelding.

For mer informasjon:

https://www.fhi.no/nyheter/2020/fhi-presiserer-rad-om-sosial-distansering/

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

https://helsenorge.no/koronavirusPublisert: 26.03.2020 15:35 Sist endret: 23.12.2020 10:20

Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: - E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 (15:00 i juli) Åpningstid: Tlf. 08:00-15:30 (15:00 i juli) Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS