fra_trones2

Påminnelse fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlegen oppfordrer til lav terskel for testing

Mandag 15. desember fikk en ung verdaling påvist koronasmitte. I ettertid har flere titalls innbyggere latt seg teste. – Vi har fått de fleste prøvesvarene. Så langt har heldigvis alle vært negative, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Verdalingen er elev på Verdal videregående skole. Der har flere elever vært satt i karantene. Denne karantenen utløp fredag 18. desember. Aunsmo mener det likevel ikke er grunn til å senke skuldrene.

- Vi har ikke klart å finne smittekilden. Mye tyder på at den var i lokalmiljøet. Nettopp derfor er det så viktig at alle tester seg om de har symptomer på Covid 19 – som sår hals, hoste eller feber, sier kommuneoverlegen.

Generelt roser kommuneoverlege verdalingene for å være flinke til å ivareta smittevernet.

- I tillegg har vi hatt flaks siden vi så langt har sluppet større smitteutbrudd. Og flaksen øker jo flinkere vi er til å holde oss hjemme når vi er syke, ha god håndhygiene og holde avstand til andre, påpeker Aunsmo.

Siden i vår har sju lokale verdalinger testet positivt for Covid 19 (hvorav fem i november/desember).

Totalt har 21 verdalinger fått påvist koronasmitte. I tillegg har 17 gjestearbeidere i Verdal testet positivt for Covid 19.

- Selv om vi snart kommer i gang med å vaksinere risikogrupper, vil det ta lang tid før hele befolkningen er vaksinert. Nettopp derfor er det så viktig at vi fortsetter med de samme tiltakene (avstand og hygiene) for å holde smitten nede, understreker Aunsmo.

Publisert: 20.12.2020 08:39 Sist endret: 01.01.2021 00:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS