lundselva1_topp

Smitten øker, vær ekstra forsiktig

- Det er stigende koronasmitte i våre nabokommuner. Akkurat nå er det viktig at du unngår reising som ikke er nødvendig, sier kommuneoverlege Ragnhild H. Aunsmo.

De muterte variantene av koronaviruset har så langt ikke nådd Verdal i særlig grad, men det kan fort snu seg. Slik det ser ut rundt oss nå er det svært viktig at verdalingene fortsetter å følge smittevernrådene like lojalt som de har gjort til nå.

- Så langt har vi vært dyktige, men også hatt en god porsjon flaks. Hver og en av oss kan imidlertid bidra til at flaksen holder seg på vår side, sier Aunsmo og tilføyer:

- Det viktigste du kan gjøre nå, er å reise så lite som mulig. Å unngå unødvendige turer utenfor nærområdet, reduserer risikoen for smitte.

Det er spesielt de siste utbruddene i Steinkjer som gjør det betimelig å gå ut med en ny oppfordring om å utvise ekstra forsiktighet. Der har det vært påvist 16 smittetilfeller de siste tre døgn, og smitteveiene er uklare. Steinkjer har derfor innført rødt nivå i alle skoler og barnehager, det er innført munnbindpåbud og alle arrangementer er avlyst.

Takk til verdalingene

Torsdag kveld ble det påvist ett nytt smittetilfelle i Verdal, også dette med utgangspunkt i utbruddet i Steinkjer. Klokken 21:30 gikk kommunen ut med melding om smittefunnet samt en oppfordring til innbyggerne om å la seg teste. I dag tidlig har hele 550 personer fra Verdal og Levanger meldt seg til testing på Rinnleiret.

- Det er en imponerende bra respons, og viser at folk både følger med og tar dette på alvor. Til syvende og sist er det dette det hele handler om: Finn viruset, og stopp det, sier Aunsmo, som uttrykker stor takknemlighet for måten innbyggerne følger opp alle råd og anbefalinger.

Dette er rådene

De nye virusvariantene smitter lettere. Det betyr at følgende råd nå gjelder:

• Hold 2 meters avstand
  • Bruk munnbind der folk ferdes, som i butikker, på kjøpesentre og kollektivtrafikk
  • De som kan jobbe fra hjemmekontor jobber hjemmefra
  • Hold deg hjemme hvis du har de minste symptomer på sykdom
  • Ha lav terskel for testing
  • Unngå unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene
  • Minimer den fysiske sosiale kontakten utover egen husstand. Det er bedre å møtes utendørs enn innendørs.

Publisert: 09.04.2021 11:17 Sist endret: 13.04.2021 12:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS