tidlig-morgen-grensefjell

To nye smittetilfeller

Søndag er det meldt to nye smittetilfeller i Verdal. Begge har tilknytning til Verdal videregående skole og er nærkontakter til smittet - altså kjent smittevei.

I oppfølging av disse er til sammen 90 personer ved skolen satt i karantene, og deres husstander er i ventekarantene til prøvesvar for nærkontakt kommer. Dette har ført til at også en barnehage er i ventekarantene.

Det er tatt mange prøver etter oppfordringen i forbindelse med besøk på REMA 1000-butikk tidligere i uka, og hittil har ingen vært positive.

Verdal videregående har lagt ut melding om tre ansatte og en elev har testet positivt på korona. Forskjellen i tallene skyldes altså at kun to av de smittede er tilhørende i Verdal. Nyhetsoppdateringen fra Verdal vgs. kan du lese her.

Disse rådene bør du følge

De nye virusvariantene smitter lettere. Det betyr at følgende råd nå gjelder:

• Hold 2 meters avstand
  • Bruk munnbind der folk ferdes, som i butikker, på kjøpesentre og kollektivtrafikk
  • De som kan jobbe fra hjemmekontor jobber hjemmefra
  • Hold deg hjemme hvis du har de minste symptomer på sykdom
  • Ha lav terskel for testing
  • Unngå unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene
  • Minimer den fysiske sosiale kontakten utover egen husstand. Det er bedre å møtes utendørs enn innendørs.

Publisert: 11.04.2021 20:26 Sist endret: 13.04.2021 14:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS