syd_innsvann_030812

Setter alle vaksinene

Hver eneste koronavaksine Verdal mottar, blir satt. Denne uka får 110 personer vaksiner. Neste uke kommer 180 til.

- Med slike små mengder vil det selvfølgelig ta tid før alle verdalinger er vaksinert mot covid-19, men det går i hvert fall framover, og vi forventer større leveranser fram mot våren, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Fram til nå har koronavaksinene blitt satt i institusjonene og hos fastlegene. Kommunen følger de nasjonale retningslinjene og prioriterer de eldste først. Inntil 20 prosent av dosene går til helsepersonell i kritiske funksjoner.

Tester gruppevaksinering
Så fort kommunen mottar flere doser, vil gruppevaksineringen starte opp. Den er planlagt i Ørahallen ("gymsalen" ved Verdalsøra ungdomsskole, Ringveg Nord 1), på ettermiddags- og kveldstid. Hvis vi får store mengder vaksiner vil vaksinering foregå på dagtid også.

- Det er flott å se hvordan både ansatte og frivillige har meldt seg til innsats. Det meste av oppgaver er ivaretatt. Om vi skulle være så heldige å få svært mange vaksiner, kunne vi ideelt sett ha ønsket enda noen flere helsepersonell som kan sette de, sier personalsjef Torgeir Skevik.

Han oppfordrer alle som ønsker å bidra til å ta kontakt enten direkte med ham eller via skjema på kommunens hjemmeside.

- I uke 6 vil vi ha en gjennomkjøring av gruppevaksinering i Ørahallen. Da vil helsepersonell i kritiske funksjoner bli vaksinert. Denne testrunden tar vi for å være best mulig forberedt når vi får så mange vaksiner at vi kan starte opp med gruppevaksinering av befolkningen, sier Aunsmo.

Alle blir varslet
Kommuneoverlegen understreker at du blir kontaktet når vaksinering blir aktuelt for deg. For de aller fleste vil dette skje gjennom helsenorge.no. I første omgang er det derfor viktig at du sjekker at du har en profil på helsenorge.no, eller sørger for å opprette en.

- Gjennom helsenorge.no vil du bli innkalt til time ut fra hvor i prioriteringslista du befinner deg. Du får forslag til et tidspunkt, og har mulighet til å takke ja, eller nei til denne timen, forklarer Aunsmo.

I helsenorge.no kan du også opprette profil til dine barn, eller til andre du er nærmeste pårørende for. Slik vil du motta varsler så fort vaksinering er aktuelt for noen av dere.

- Om du ikke har mulighet til å opprette profil på helsenorge.no, vil du bli innkalt på andre måter, for eksempel via telefonen eller ved brev i posten, sier Aunsmo. Det vil bli opprettet et særskilt telefonnummer for spørsmål knyttet til timebestilling og vaksinering.

(Et lite mindretall vil bli kontaktet direkte av fastlegen, og skal derfor takke nei til gruppevaksinering om det i tillegg kommer innkalling til gruppevaksinering via helsenorge.no.)

Publisert: 26.01.2021 14:11 Sist endret: 02.02.2021 14:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS