nullmobbing_topp_gronn

Vaksinering og helsetjenesten

I nyhetssak publisert i Avisa Innherred 20.04.21, fremkommer det informasjon om omplassering av ressurspersoner for barn og unge i forbindelse med vaksinering. Ut fra informasjonen som fremkommer, finner vi det nødvendig å gjøre noen presiseringer.

Vaksinering er området som må prioriteres og hvor vi ikke kan feile. Dette er vårt samfunnsansvar. På lik linje har vi tilsvarende ansvar for å gjennomføre dette på en måte, som berører tjenestene i minst mulig grad. Dette gjelder spesielt barn og unge, men også mange andre tjenesteområder som for eksempel eldreomsorg. Det er løpende gjennomført evaluering og endringer i hvordan man best mulig kan gjennomføre vaksineringen, blant annet med nedskalering av støttefunksjoner. Samtidig er kommunen avhengig av at spesialfunksjoner fylles med medarbeidere som har medisinsk kompetanse. Opptrekk og setting av vaksinedoser er en slik funksjon.

Verdal kommune vil ha ytterligere oppfølging innenfor helsetjenesten, for å se på hvordan vi løser samfunnsoppdraget på best mulig måte.

Geir Olav Jensen
Kommunedirektør, Verdal kommune

Publisert: 20.04.2021 15:34 Sist endret: 10.02.2022 13:54

Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Tlf. 09:00-15:00 Org.nr.: 938 587 418