edderkopp-dugg-multe

Verdal tilbake til nasjonale retningslinjer

Mandag 01.02. åpner Verdal opp for besøk i hjemmet og innendørs idrettsaktiviteter for barn og unge. Med det er retningslinjene her de samme som i resten av Norge, med ett unntak: I Verdal er det fortsatt skjenkestopp kl. 22 til og med 05.02.

- Det var smittesituasjonen i kommunen som gjorde at vi måtte ha strengere koronaregler enn i resten av Norge. Nå har heldigvis alle vært med og gjort en kjempeinnsats! Smitten går ned, og fra mandag er det slutt på de ekstra strenge tiltakene i Verdal, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Fredag ettermiddag var det møte i kriseledelsen i Verdal kommune. Der ble det avgjort at det åpnes for innendørs idrettsaktiviteter for barn og unge slik at de kan trene som vanlig igjen. Verdalinger kan også ha besøk, men maks av fem gjester. For sosiale sammenkomster utenfor hjemmet, er den nasjonale anbefalingen at maks ti personer møtes av gangen.

Hold avstand og vask hendene
- Jeg forstår at det kan være krevende å forholde seg til at koronareglene endrer seg, og at vi en periode har hatt strengere tiltak enn de som gjelder for Norge. Det er vurderingene rundt den lokale koronasituasjonen som er utgangspunktet. Nå ser vi at færre har blitt smittet. Folk har virkelig bidratt til at vi som samfunn har fått situasjonen under kontroll igjen, sier kommuneoverlegen, og tilføyer:

- Enkelt sagt er dette det viktigste: hold avstand til andre, vask hendene, hold deg hjemme om du er syk og begrens antallet du har kontakt med.

Hittil i år har Verdal hatt 118 bekreftede koronatilfeller. 15 av disse er utenlandske arbeidere. Forrige uke (fredag-torsdag) var det 29 som hadde testet positivt for Covid-19, mens det de sju siste dagene dreier seg om sju tilfeller.

Fortsetter med skjenkestopp
- Dette er en gledelig utvikling. Likevel opprettholdes formannskapets vedtak om skjenkestopp klokka 22 fram til og med fredag 5. februar, sier ordfører Pål Sverre Fikse.

De nasjonale reglene har skjenkestopp klokka 24. All servering av alkohol skal uansett bare skje som en del av et måltid. Da vedtaket ble fattet, viste kommuneoverlegen til at drikking av alkohol etter klokka 22 sjelden har mye med mat å gjøre og at alkohol og smittevern ikke er noen god kombinasjon. Dette blir derfor ansett som en smitterisiko.

- Det viktigste er at barn og unge får en hverdag som er så normal som mulig. Derfor innførte vi gult nivå på skoler og barnehager forrige uke, og fortsetter med åpning av innendørs idrettsaktiviteter nå. Så må voksne bare smøre seg med litt mer tålmodighet, sier ordfører Fikse.

Lurer du på hvilke nasjonale tiltak som gjelder? Se denne plakaten.

Publisert: 29.01.2021 16:26 Sist endret: 14.05.2021 13:32

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS