aker-flyfoto

Besøk på våre Bo- og helsetun

Besøk i våre institusjoner bør gjennomføres slik at risikoen for smitte er minst mulig. Selv om de fleste sykehjemsbeboerne er fullvaksinert og dermed godt beskyttet mot alvorlig sykdom, er ikke nødvendigvis alle besøkende og ansatte det.

Vi må derfor unngå større samlinger også i sykehjem.

Før besøket

• Du trenger ikke å avtale besøket ditt i forkant, men kontakt personalet når du kommer/ringer på ved ytterdør. Vi gjennomgår smittevern- og besøksrutiner med deg.
  • Du må være helt frisk, og du skal ikke ha vært i utlandet de siste 10 dagene
  • Du utfører håndhygiene
  • Kommer du fra kommuner med høyt smittetrykk må du følge de regler som gjelder i din bostedskommune i tillegg til de regler som gjelder i kommunen du besøker. Du skal alltid følge de reglene som er strengest.
  • Sykehjemmene har fortsatt besøksregistrering slik at smittesporing kan gjennomføres på en effektiv måte ved behov.

Under besøket

• Det er ingen begrensinger på besøkstiden
  • 3 personer kan være på besøk samtidig, så lenge det er plass på rommet. Unntak for familie i samme kohort.
  • Det må ikke være flere besøkende enn at de som ikke er beskyttet mot covid-19 kan holde minst 1 meter avstand seg imellom.
  • Besøk kan skje i fellesarealer, men gjeldende råd om avstand må kunne overholdes
  • Dersom både du og den du besøker er vaksinert, kan dere ha fysisk kontakt. Vaksinerte beboere kan også ha nærkontakt med et begrenset antall personer som ikke er vaksinert (men det må være de samme personene over tid)
  • Beboere kan ta imot gaver og blomster
  • Ingen servering fra sykehjemmets kjøkken, men du kan ha med mat og drikke. Ta med og bruk engangsutstyr.

Etter besøket

• Utfør håndhygiene før du forlater sykehjemmet

Velkommen på trygge besøk!
Hilsen oss i Institusjonstjenesten

Publisert: 18.06.2021 12:30 Sist endret: 29.06.2021 10:17

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS