fra_trones2

Utfordrer næringslivet

Hele 270 verdalsungdommer søkte på sommerjobb da kommunen lyste ut 67 stillinger. Nå økes antallet til 77, men det er fortsatt mange ungdommer som ønsker seg sommerjobb.

- Vi er godt i gang med å koble jobbsøkere med arbeidsgivere, forteller ungdomskontaktene Øyvind Bragstad og Camilla Johansen i Verdal kommune. De har fått på plass jobb til 67 ungdommer innenfor kommunens sommerjobbordning, en økning på 17 plasser sammenliknet med i fjor.

- I tillegg vil minst 10 ungdommer få tilbud om jobb gjennom sommerskoleordningen, opplyser duoen.

Ungdommene starter i jobb så snart skoleåret er avsluttet, og de aller fleste vil være ferdige innen utgangen av juli.

Hver ungdom får dekket lønn etter tariff – alt betalt av kommunen. Det er imidlertid ikke bare kommunale arbeidsplasser som tilbys gjennom ordningen, også det private næringsliv stiller opp på arbeidsgiversiden, selv om det altså er kommunen som betaler ut lønna for disse stillingene.

- Alt i alt får hver ungdom tilbud om 60 timers jobb i løpet av sommeren. Det er kanskje ikke all verden, men bedre enn ingenting. Hovedpoenget med ordningen er å introdusere ungdom for en vanlig jobbsøkerprosess, gi en aktivitet i løpet av sommeren og at de får smak på arbeidslivet – noe som er spesielt viktig for mange i år, sier kommunedirektør Geir Olav Jensen, som har en klar oppfordring til næringslivet i kommunen:

- Vi utfordrer næringslivet til å vise samfunnsansvar og tilby ungdommer 60 timer jobb over to uker. Vi har søkerne klare hos oss og vil videreformidle disse bedrifter som kan tilby arbeid i løpet av sommeren. Disse vil da måtte ansettes og lønnes hos de aktuelle bedriftene, sier Jensen.

Se oppslaget om saken i lokalavisa Innherred.

Publisert: 03.06.2021 07:45 Sist endret: 03.06.2021 07:48

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS