kvernsjoen_host_2013

Vaksinering i Verdal

Du blir kontaktet når vaksinering blir aktuelt for deg. Finn svar på dine spørsmål om vaksinering her.

Finn svar på dine spørsmål om vaksinering mot korona ved å klikke her.

-Det som er sikkert er at du blir kontaktet når det nærmer seg din plass i vaksinekøen, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo, og tilføyer:
-Det beste du kan gjøre nå er å sikre at du har en profil på www.helsenorge.no. Det er der de aller fleste vil få tilbud om time.

Verdal kommune følger de nasjonale retningslinjene som innebærer at de eldste vaksineres først. Derfor er vaksineringen ved kommunens institusjoner i ferd med å gå mot slutten. I tillegg har fastleger tatt direkte kontakt med enkelte pasienter for å gjennomføre vaksinering på fastlegekontoret.
-Alle som får dose 1 hos fastlegen, skal også få dose 2 der. Det er viktig at de som skal ha vaksinering hos fastlegen, forholder seg til den invitasjonen. Det kan være at dette ikke blir fanget opp av systemet i helsenorge.no. Får de derfor enda en innkalling, er det den fra fastlegen som gjelder og de kan takke nei til den andre, forklarer beredskapskoordinator John Olav Larsen.

Alle verdalinger oppfordres til å opprette, eller sjekke at de har profil på helsenorge.no. For de aller fleste vil innkalling til vaksinering foregå ved at de får varsel via melding der. Ved å logge seg inn, går det an å takke ja eller nei til den oppsatte timen. Som nærmeste pårørende kan du også hjelpe andre med å få profil på helsenorge.no.
-Ved å bruke helsenorge.no går innkallingen digitalt. Dette er sikkert og effektivt både for den enkelte og kommunen, og du blir innkalt ut fra hvor du står i vaksinekøen, sier Larsen.
Samtidig understreker han at de som ikke har profil på helsenorge.no vil bli kontaktet, enten via brev i posten eller på telefon.

-Når det blir hver enkeltes tur, kan vi dessverre ikke svare på. Vi får beskjed om antallet doser fra uke til uke. Framdriften i vaksinasjonen avhenger fullstendig av hvor mange doser vi får og det har vi ikke oversikt over særlig langt fram i tid, sier beredskapskoordinatoren.

-Men v har satt alle dosene vi har fått, og det kommer vi til å fortsette med, avslutter Larsen.

Folkehelseinstituttet har egen statistikk over hvor mange som er vaksinert både pr. kommune, pr. fylke og for hele landet.

Publisert: 08.02.2021 10:27 Sist endret: 09.02.2021 10:15

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Frode Kvittem Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS