koronabilde_topp

Vaksinering i sommerferien

Er du verdaling og mellom 45 og 54 år? I tilfelle bør du forberede deg på at det i juni og juli kan bli din tur til å få vaksine.

-Akkurat nå pågår vaksinering av aldersgruppa 55-64 år, forteller John Olav Larsen som koordinerer vaksinasjonsarbeidet i kommunen.

Verdal får stadig flere doser, og fra og med denne uka er derfor vaksineringen flyttet tilbake til Ørahallen (gymsalen ved Verdalsøra ungdomsskole).

-Vi setter alle dosene vi får, og prøver å gjennomføre dette så effektivt som mulig, sier Larsen.

Verdal følger retningslinjene fra helsemyndighetene. Det innebærer at når aldersgruppa over 55 år er vaksinert, vil alle mellom 45 og 54 år få tilbudet.

Kort varsel
-Hvor mange vaksiner vi får, varierer fra uke til uke. Derfor er det utfordrende å si når de ulike aldersgruppene får tilbudet. Mye tyder imidlertid på at 45-54-åringene må være forberedt på at de vil kunne bli innkalt til vaksinering i sommerferien, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Slik det ser ut nå, vil vaksinering av aldersgruppa 45-54 år skje fra slutten av juni og fram mot slutten av juli. Fra slutten av juli er det aldersgruppene 18-24 og 40-44 som trolig står for tur.

-I og med at kommunen bare har oversikt over antallet vaksiner to uker fram i tid, er det et stort forbehold som preger prognosen, understreker Aunsmo, og tilføyer:
-Vi ønsker likevel å gå ut med dette slik at folk er forberedt på at de kan bli innkalt til vaksinering, også i fellesferien.

Profil på helsenorge.no
Kommuneoverlegen understreker at det ikke har noe for seg å kontakte kommunen for å høre når du kommer til å bli vaksinert.
-Siden vi blir tildelt doser fra uke til uke, er ikke dette noe vi kan svare på. Det beste du kan gjøre mens du venter, er derfor å sjekke at du har profil på helsenorge.no, sier Aunsmo.

-Du vil bli innkalt til time via det mobilnummeret du har lagt inn der. Den oppsatte timen for vaksinering, kan du enten bekrefte eller avkrefte. Du kan også be om å bli oppsatt på en ny time. Det enkleste med tanke på å få vaksinert så mange som mulig så raskt som mulig, er at folk takker ja til timen de blir innkalt til, understreker Larsen.

De som ikke har profil på helsenorge.no, vil bli kontaktet av kommunen på andre måter.

Publisert: 10.06.2021 14:53 Sist endret: 10.06.2021 14:56

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS