smittebegrensning1

Verdal er med i nytt pårørendeprosjekt

Endringer i befolkningens alderssammensetning og livsstil bidrar til at flere lever lengre med alvorlig sykdom.

Alvorlig sykdom rammer pasientens livskvalitet på mange måter og berører hele familien.
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) i Trøndelag bidrar til koordinering og spredning av prosjektet "Helhetlig støtte til pårørende med krevende omsorgsoppgaver".
Prosjektet er et samarbeid mellom kommunene Levanger, Overhalla, Høylandet, Namsos og Verdal. Prosjektet varer ut 2021.

De fleste opplever å være pårørende i løpet av livet, og noen ganger kan det være nyttig med informasjon og noen å prate med om pårørenderollen. Å være pårørende kan innebære mye ansvar, vanskelige følelser og valg.
Målet med prosjektet er:

• Styrke kvaliteten på tjenestene til pasienter og brukere gjennom systematisk samarbeid med pårørende
  • Utvikle og implementere systemer, verktøy og prosedyrer for systematisk samarbeid med pårørende for å forbedre pårørendes situasjon og forebygge at de utvikler egne helseplager.

For å oppnå en god implementeringsprosess og varig endring i kommunen, organiseres prosjektet ved at kommunen har ansatt en prosjektkoordinator og en arbeidsgruppe.

Arbeidsgruppen består av:

• Linn Andersen, Foreningen Mot Stoff
  • Mona Breding Lersveen, Rådet for likestilling av funksjonshemmede
  • Carine Nevermo, Koordinator for alvorlig syke
  • Lillian Hermann, Forvaltningskontoret
  • Ida Løseth Ness, Koordinator Hukommelsesteam
  • Heidi Austad, Rus/Psykiatri
  • Ellen Stuberg, Bo- og Dagtilbudtjenesten
  • Elisabeth Fossum, Frisklivssentralen
  • Karianne Framstad Holden, Kommunepsykolog (Var ikke til stede når bilde ble tatt)

• Anne Kari Hermann, Prosjektkoordinator

Bilde av arbeidsgruppen (klikk på bildet for større format):