Formannskapet 05.12.2019

Dato:        05.12.2019
Tid:           11:00 - 12:50. Møtet startet etter eiermøte og orientering SNK
Til stede:  9 representanter

Før formannskapets ble det avholdt eiermøte med Verdal Boligselskap og orientering om spelutredningen v/Turid Hofstad, SNK.

Sakliste som PDF     Protokoll som PDF

Sakliste
Saksnr.SakstittelDokumenterVedtak
PS 134/19 Godkjenning av møteprotokoll 21.11.2019 Protokoll
PS 135/19 Fritidssenteret, Gnr/bnr 19/72 Saksframlegg Protokoll
PS 136/19 Anmodning fra IMDi om bosetting av flyktninger 2020 Saksframlegg Protokoll
PS 137/19 Marius Berg - søknad om fritak fra vervet som medlem i ungdomsrådet for perioden 1. desember 2019 - 30. juni 2020 Saksframlegg Protokoll
PS 138/19 Høring - Forslag til ny politivedtekt for Verdal kommune Saksframlegg Protokoll
PS 139/19 Orientering - Protokoll

Oppmøte formannskap 05.12.2019

NavnPartiFunksjonMøterMerknad
Pål Sverre Fikse SP Ordfører Ja
Anne Grete L. Valbekmo SP Varaordfører Nei Vara: Arvid Wold
Karl Bernhard Hoel SP Medlem Ja
Einar Olav Larsen SP Medlem Ja
Sunniva Evensen Aksnes SP Medlem Ja
Silje Heggdal Sjøvold H Medlem Nei Vara: Siri-Gunn Vinne
Ole Gunnar Hallager AP Medlem Ja
Trine Reitan AP Medlem Ja
Sven-Øyvind Bern SV Medlem Ja

Fra administrasjonen møter

NavnStillingMerknad
Jostein Grimstad Rådmann
Line Therese Ertsås  Formannskapssekretær

PS 134/19 Godkjenning av møteprotokoll  Til toppen av siden

Ordfører
fremmet følgende forslag til vedtak:
«Protokoll fra møte 21. november 2019 godkjennes.»

Ved votering ble forslaget enstemmig vedtatt.

VEDTAK:
Protokoll fra møte 21. november 2019 godkjennes.

PS 135/19 Fritidssenteret, Gnr/bnr 19/72  Til toppen av siden

BEHANDLING:
Uttalelse fra eldrerådet til «fremtidig bruk av ARKEN» ble utdelt.

SP v/Karl B. Hoel fremmet følgende alternativt forslag til vedtak:

1. Fritidssentret avhendes ikke. Rådmannen finner dekning innenfor budsjettet til teknisk drift for 2020.
  2. Framtidig drift ved Fritidssenteret avklares med dagens brukere av bygget. Det forventes en god samskapingsprosess for å finne framtidig organisering og drift av Fritidssenteret.
  3. Dersom dagens brukere av Fritidssenteret skal over i annet lokale, skal dette være klart til bruk og i overenskomst med dagens brukere før avvikling av dagens lokaler i Fritidssenteret.
  4. Etter gjennomført samskapingsprosess med dagens brukere av Fritidssenteret legges det fram sak til politisk behandling som omhandler drift og finansiering av bygget.

AP v/Ole Gunnar Hallager fremmet følgende tilleggsforslag:
«Formannskapet ber rådmannen komme tilbake med en sak, hvor det er skissert en prosess som kartlegger behovet, og muligheter for en møteplass i sentrum for frivillige lag og foreninger. Det skal vurderes om oppgaveutvalg er en hensiktsmessig arbeidsform, for å inkludere og involvere i denne prosessen.»

Det ble først votert alternativ mellom rådmannens innstilling og forslaget fra SP, der forslaget fra SP ble vedtatt med 7 stemmer. 2 stemte for rådmannens innstilling (AP).

Det ble deretter votert over tilleggsforslaget fra AP som ble enstemmig vedtatt.

INNSTILLING:

5. Formannskapet ber rådmannen komme tilbake med en sak, hvor det er skissert en prosess som kartlegger behovet, og muligheter for en møteplass i sentrum for frivillige lag og foreninger. Det skal vurderes om oppgaveutvalg er en hensiktsmessig arbeidsform, for å inkludere og involvere i denne prosessen.

PS 136/19 Anmodning fra IMDi om bosetting av flyktninger 2020  Til toppen av siden

BEHANDLING:
Innstilling fra utvalg for mennesker og livskvalitet ble utdelt i møtet.

SV v/Sven-Øyvind Bern fremmet følgende alternativt forslag.
Verdal kommune sier ja til IMDi sin anmodning om å bosette 15 flyktninger i 2020, og stiller seg positiv til eventuell tilleggsanmodning i løpet av 2020.

Ved alternativ votering mellom utvalg for mennesker og livskvalitets innstilling og forslaget fra SV, ble forslaget fra SV enstemmig vedtatt.

INNSTILLING:
Verdal kommune sier ja til IMDi sin anmodning om å bosette 15 flyktninger i 2020, og stiller seg positiv til en eventuell tilleggsanmodning i løpet av 2020.

PS 137/19 Marius Berg - søknad om fritak fra vervet som medlem i ungdomsrådet for perioden 1. desember 2019 - 30. juni 2020  Til toppen av siden

BEHANDLING:
Ved votering ble rådmannens innstilling pkt. 1 enstemmig vedtatt.

Forslag på pkt. 2 vil komme i kommunestyrets møte.

INNSTILLING:

1. Marius Berg fritas fra vervet som medlem i Verdal ungdomsråd i perioden 1. desember 2019 til 30. juni 2020.
  2. Nytt medlem i fritaksperioden:

PS 138/19 Høring - Forslag til ny politivedtekt for Verdal kommune  Til toppen av siden

BEHANDLING:
Ved votering ble rådmannens forslag til vedtak enstemmig vedtatt.

VEDTAK:
Forslag til ny politivedtekt for Verdal kommune legges ut på høring. Høringsfristen settes til 3. februar 2020.

PS 139/19 Orientering  Til toppen av siden

BEHANDLING:
Før formannskapets ble det avholdt eiermøte med Verdal Boligselskap og orientering om spelutredningen v/Turid Hofstad, SNK

Ordfører orienterte om:

• Eiermøte SNK 4. desember.
  • Eiermøte NTE avviklet.

Rådmann og programrådgiver skole orienterte om:

• Bussulykke Mogrenda. Hendelsen og oppfølging etter.
  • Utsendt svar til formannskapet på spørsmål Vinne/Ness

Publisert: 03.11.2017 10:43 Sist endret: 06.12.2019 10:12