Arbeidsmiljøutvalget 03.09.2018 - PS 29/18 Rutiner for alkolås på bil

Saksbehandler : Jan Erik Hermann

Arkivref : 2018/5433 - /440

Arbeidsmiljøutvalget 03.09.2018 29/18

Arbeidsmiljøutvalgets leder sitt forslag til vedtak:
Arbeidsmiljøutvalget godkjenner rutiner for bruk av alkolås i tjenestebil.

Arbeidsmiljøutvalget godkjente i møte av 04.06.2018, at det er montert alkolås i tjenestebil ved teknisk drift. Rutinen som da ble fremlagt, ble sendt i retur for bearbeiding.

Nytt forslag som følger:

Prosedyre for bruk av alkolås

Verdal kommune har et system og et handlingsmønster som er vel kjent siden tidligere når det gjelder alkoholpolitikk.

Leder har ansvar å ta tak i eventuelle tilfellen da bilen ikke starter.

Om fører konstateres være påvirket i arbeid, så kan disiplinære tiltak tas i bruk som tidligere.

Det er viktig at bristende kalibrering av alkolåsen ikke får resultere, fra et rettssikkerhetsperspektiv, at våre medarbeidere feilaktig anklages for å være alkoholpåvirket i tjeneste.

Det er viktig at alvorlig og følsom informasjon handteres på riktig måte og blir riktig vurdert ved hvert tilfelle.

Hver bil med alkolås har en minnesfunksjon som registrerer når bilen ikke kan startes pga. for høy forekomst av alkohol i utåndingsluften. Informasjonen lagres i alkolåset som leses av i tilknytning til at bilene er inne på ettersyn og service.

For å utrede hendelsesforløp ved "rød blåsing" kreves det at kjørejournaler og bookingssystem for kommunens biler er korrekte for å underlette utredning og klare å spore hvilke personer som har kjørt hvilken bil under spesifikke tider eller dager. Kjørejournaler skal holdes ordnet på en måte at det enkelt kan tas frem ved utredning.

Leder skal utrede hendelsesforløpet om testen ikke har blitt godkjent. Denne utredning skal sluttføres så snart som mulig etter at alle omstendigheter er blitt kjent for nærmeste leder.

Arbeidsmiljøutvalget godkjenner rutiner for bruk av alkolås i tjenestebil.

Publisert: 06.12.2011 08:10 Sist endret: 29.08.2018 08:58
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS