Arbeidsmiljøutvalget 03.09.2018 - PS 30/18 Valg av AKAN utvalg Verdal kommune

Saksbehandler : Jan Erik Hermann

Arkivref : 2018/5433 - /440

Arbeidsmiljøutvalget 03.09.2018 30/18

Arbeidsmiljøutvalgets leder sitt forslag til vedtak:
Arbeidsmiljøutvalget velger følgende representanter i AKAN-utvalget for Verdal kommune:

1. Akan hovedkontakt Trine Wågø – Hovedverneombud
  2. Representant fra BHT Rune Holmlimo – Senior HMS rådgiver ANT HMS og bedriftshelsetjeneste AS
  3. Representant fra administrasjonen – Jan Erik Hermann HMS og IA Rådgiver.

Innherred samkommune hadde et felles AKAN-utvalg for Verdal og Levanger kommune. Etter opphør av samkommunen så må det velges et eget AKAN-utvalg for Verdal kommune.

Viser til «Rusmiddelbruk på arbeidsplassen». Retningslinjer for AKAN-arbeidet i Verdal, Levanger og ISK, punkt 2.1:

AKAN-utvalg, underutvalg til Amu: (Består av hovedkontakt, representant fra BHT og en representant fra administrasjonen)

• Skal utarbeide og revidere retningslinjer
  • Skal sørge for at ledere med personalansvar, personkontakter/verneombud og tillitsvalgte får nødvendig opplæring i AKAN-arbeidet.
  • Skal bistå med informasjon om AKAN-arbeidet og rusmidler på de enkelte arbeidsplassene.
  • Skal påse at hovedkontakt opprettes etter forslag fra arbeidstakerorganisasjonene.
  • Skal avgi årlige rapporter til arbeidsmiljøutvalget
  • Skal legge forholdene til rette for at hovedkontakt og eventuell personkontakt kan fungere uten at de har økonomisk belastning.
  • NB! AKAN-utvalget deltar ikke i oppfølgingen av den enkelte arbeidstaker.

Hovedkontakt (AKAN-kontakt):

• Utpekes av arbeidstakerorganisasjonene og velges av arbeidsmiljøutvalget.
  • Er medlem av AKAN-utvalget.
  • Koordinerer det systematiske og overordna AKAN-arbeidet.
  • Skal ta hånd om informasjon og opplæring i samarbeid med hele AKAN-utvalget.
  • Skal sammen med bedriftshelsetjenesten ha ansvar for opplæring og veiledning av personkontakter.

Følgende representanter velges i AKAN-utvalget

1. Akan hovedkontakt Trine Wågø – Hovedverneombud
  3. Representant fra administrasjonen – Jan Erik Hermann HMS og IA Rådgiver

Publisert: 06.12.2011 08:10 Sist endret: 29.08.2018 09:03