KRISEHÅNDTERING 
Beredskapsplaner
Kommunens beredskapsplan / kriseplan ligger på det kommunale intranettet. Den inneholder enkelte opplysninger som ikke bør være alminnelig kjent, og den legges derfor ikke ut på nettsiden.
Redningstjeneste
Redningstjenesten er en integrert tjeneste under et felles koordineringsapparat som har ansvaret for alle typer redningsaksjoner, både sjø-, land-, og flyredning. Tjenesten utføres som et samvirke mellom offentlige etater, frivillige organisasjoner og private selskaper.
Justis- og beredskapsdepartementet har ansvaret for redningstjenesten i Norge. Tjenesten er operativt organisert med to hovedredningssentraler, 28 lokale redningssentraler samt 16 flyredningssentraler.
Hovedredningssentralene i Sør-Norge og Nord-Norge
Sivilforsvaret
Sivilforsvarets oppgaver i fredstid er særlig rettet inn mot større branner, flom, ras, oljeutslipp og søk etter savnende personer. Dette er statens forsterkningsressurs for nød- og redningsetatene ved større ulykker og hendelser. Sivilforsvaret har også viktige oppgaver knyttet til beskyttelse av befolkningen i tilfelle krig.
Sivilforsvarets hjemmeside
VERNEPLIKT 
Forsvar / Forvsaret
Forsvarets egen nettside.
Førstegangstjeneste / Innrullering / Sesjon
Mer informassjon finner du på nettsidene til Forsvaret.
Militærnekting / Sivilarbeid / Siviltjeneste
Militærnekterloven
Informasjon om militærnekting og siviltjeneste (fra Wikipedia)
Informasjon om militærnekting og siviltjeneste (fra Store Norske Leksikon)
Militært tjenestebevis / Tjenestebevis
Ved søknad om opptak til utdanning, og eventuelt ved søknad på jobb, er det viktig å kunne dokumentere gjennomført førtsegangstjeneste,
Militær førstegangstjeneste skal dokumenteres med militært tjenestebevis, fra 2007 heter det militær tjenesteuttalelse. Mangler du militært tjenestebevis/tjenesteuttalelse, ta kontakt med din rulleførende enhet.
Sivilt tjenestebevis fås ved henvendelse til siviltjenesteadministrasjonen der tjenesten ble avsluttet.
VÅPENTILLATELSE 
Enhver som ønsker å anskaffe skytevåpen må ha tillatelse (våpenkort). Søknad om våpentillatelse leveres / sendes til det lokale politikammer på fastsatt skjema som en kan få på politikammeret og hos de fleste våpenforhandlere. Søknad om våpentillatelse er gebyrbelagt, og nærmere informasjon om søknad, behandlingstid og gebyr får du hos politiet.
Reglene for hvem som kan erverve og inneha skytevåpen og våpendeler finnes i Våpenloven hos Lovdata.
Utfyllende bestemmelser finnes i Våpenforskriften hos Lovdata.