Gå til innhold Globalmeny Forsiden
koronabilde_topp

Kurs- og mestringstilbud

Det finnes en rekke former for lærings- og mestringstilbud som er utviklet for definerte målgrupper. Det finnes lærings - og mestringstilbud i kommunen for både barn – ungdom og voksne.

Metodikken som brukes i de ulike tilbudene varierer og spenner fra overføring av kunnskap fra fagpersoner til brukere, pasienter og pårørende, og til tilbud som primært omhandler erfaringsdeling mellom brukere, pasienter eller pårørende.

I Verdal tilbyr Frisklivssentralen blant annet KiB-kurs (kurs i mestring av belastning) og KiD-kurs (kurs i depresjonsmestring). I tillegg til dette jobber de med levevaneområdene og kan være aktuell for pårørende som trenger å ta vare på seg selv i en krevende periode.

Ved helsestasjonen tilbys BAPP - et gruppetilbud for barn og ungdom mellom 8 og 15 år som har foreldre med psykiske og/eller rus-problem. I tillegg har de ulike kurs og gruppetilbud rettet mot foreldrene.

Reabiliteringstjenesten har fokus på mennesket i samspill med omgivelsene. Tiltakene spenner fra styrking av individet til tilrettelegging av samfunnet. De har også fokus på veiledning av pårørende til mennesker med funksjonsnedsettelser.

Pårørendeskoler
I Verdal tilbys to ulike pårørendeskoler. Dette er kurstilbud for pårørende til personer med demens og til personer med alvorlig sykdom. Her gjennomgås aktuelle tema og det viktigste er kanskje det at man treffer andre i samme situasjon.

Lenker:

Publisert: 20.04.2021 09:59 Sist endret: 21.04.2021 11:05
Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: - E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 (15:00 i juli) Åpningstid: Tlf. 08:00-15:30 (15:00 i juli) Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS