Verdalsfolk viser fram bøker!

Lurer du på hva andre Verdalinger liker å lese? Her får du tips fra dem der ute! 

Har du en bok du liker og ønsker å dele med andre? Send oss et bilde på mail (biblioteket@verdal.kommune.no), på Facebook (Verdal bibliotek) eller Instagram (verdalbib) og skriv gjerne kort om hvorfor du likte den! Vi kan også ta bilde av deg hvis du kommer innom biblioteket i åpningstida. 

 

Elizabeth viser fram boka "Manufacturing consent: the political economy of the mass media" (Edward S. Herman & Noam Chomsky). - Klikk for stort bilde

Elizabeth viser fram boka "Manufacturing consent: the political economy of the mass media" (Edward S. Herman & Noam Chomsky).

Elizabeth: Jeg elsker å lese, jeg synes at det er viktig å trene hjernen like mye som andre deler av kroppen. Jeg liker å lese alt mulig, men med bøker som denne her blir man utfordre til å tenke kritisk, se ting på andre perspektiver. 

 

Roald viser fram boka "Snorres Kongesagaer" (Snorre Sturlason). - Klikk for stort bilde

Roald viser fram boka "Snorres Kongesagaer" (Snorre Sturlason).

Roald: I det siste har jeg lest mye i «Snorre». Snorres kongesagaer er en av våre aller eldste norgeshistorier, den er skrevet for omkring 800 år siden. Men «Snorre» er ikke bare norgeshistorie, den inneholder også mye lokalhistorie for oss som bor i Verdal. Her fortelles det både om Stiklestad, Sul og Verdalen. Alle som er interessert i hendelsene som står bak det 1000-årsjubileet vi snart skal feire, bør lese «Snorre» …

 

Eva viser fram boka "Offer" (Jørn Lier Horst & Thomas Enger). - Klikk for stort bilde

Eva viser fram boka "Offer" (Jørn Lier Horst & Thomas Enger).

 

Marian viser fram boka "Tollak til Ingeborg" (Tore Renberg) - Klikk for stort bilde

Marian viser fram boka "Tollak til Ingeborg" (Tore Renberg) 

Marian: Eg les før Riksteatret kjem til Verdal med sceneversjonen den 15. november 2023. 

Frå Riksteatret sin omtale:  
«Lesarane og kritikarane vart vilt begeistra då Tollak til Ingeborg av Tore Renberg kom i 2020.  
Historia om stabeisen Tollak rører folk over heile landet med 70.000 selde eksemplar av romanen. No kjem sceneversjonen, dramatisert av forfattaren sjølv. 
Fem skodespelarar står på scena i dette intense familiedramaet om kjærleik og blodsband, om vald og avmakt, og om forskjellen mellom alen furu og billeg gran.»

 

Ingrid viser fram barneboka "Vi er i en bok!" (Mo Willems).

 

Marte viser fram boka "Under Trondheim: fortellinger fra bygrunnen" (Axel Christophersen)( - Klikk for stort bilde

Marte viser fram boka "Under Trondheim: fortellinger fra bygrunnen" (Axel Christophersen).

Marte: Jeg leser mest historiske, dokumentariske bøker for tida, og dette er ei bok jeg vil anbefale. God kunnskapsformidling om Trøndelag og Trondheim! 

 

Åke viser fram boka "Lewisbrikkene" (Peter May) - Klikk for stort bilde

Åke viser fram boka "Lewisbrikkene" (Peter May).

Åke: Nettopp ferdig med Peter May sin romantrilogi frå Hebridene. Lewisbrikkene er om tusen år gamle sjakkbrikker laga i Nidaros. Og litt meir. Strålande god skrivekunst.

 

Hilde Gunn viser fram bøkene "Blokka på Bjerke" (Bjørn Hatterud) og "En dag vil vi le av det" (Thomas Korsgaard).

Hilde Gunn: Jeg greier ikke å velge bare ei bok, for bøker er så forskjellige og en trenger å lese bredt og variert: fagbøker, romaner, sakprosa, poesi, krim - et stort mangfold.  Akkurat nå skal jeg begynne med Bjørn Hatteruds "Blokka på Bjerke". Det gleder jeg meg til - jeg elsket "Mjøsa rundt med mor".

 

Frode viser fram bøkene "Luftslottet som sprengtes" (Stieg Larsson), "På ville veger? Levende utstillinger av samer i Europa og Amerika" (Cathrine Baglo) og "12 eventyr og et badekar" (Aleksander Gamme). - Klikk for stort bilde

Frode viser fram bøkene "Luftslottet som sprengtes" (Stieg Larsson), "På ville veger? Levende utstillinger av samer i Europa og Amerika" (Cathrine Baglo) og "12 eventyr og et badekar" (Aleksander Gamme).

Frode: Jeg liker å lese i ferier, leser mest krim, men er glad historisk- og naturbøker.  

 

Ingrid viser fram boka "Los" (Marte Huke). - Klikk for stort bilde

Ingrid viser fram diktboka "Los" (Marte Huke). 

 

Bilde av Roar og boka "Klokkene ringer for deg". - Klikk for stort bilde

Roar viser fram boka "Klokkene ringer for deg" (Ernest Hemingway). 

Roar: Denne krigsromanen av Ernest Hemingway fra den spanske borgerkrigen 1936–1939 har mast på å bli lest alle mine lesende år – men har forblitt ulest. Til nå. Kanskje har Hemingways mytiske rykte som macho-mann og dyrker av eget selvbilde bidratt til lesevegringen. Så feil kan man ta. Romanen er en evig aktuell skildring av krigens grufulle helvete – og ekstra nært med siste årets grusomheter i Ukraina. Varmt, men usentimentalt og samtidig menneskelig vart er sprengningseksperten Robert Jordans opplevelser, handlinger og tanker skildret de fire døgnene romanens handling utspiller seg; både hans oppdrag å sprenge en bro bak fascistenes linjer og også det korte og intense kjærlighetsforholdet til snauklipte og misbrukte Maria. La Klokkene ringe for deg – også!

 

Bilde av Aud og boka «Svøm med dem som drukner». - Klikk for stort bilde

Aud viser fram boka "Svøm med dem som drukner" (Lars Mytting). 

Aud: Lars Mytting er aktuell i disse dager da det kommer ny bok 15. sept ("Skråpånatta"). «Svøm med dem som drukner» er en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg liker veldig godt å lære historie, samtidig som jeg får spenning og et interessant persongalleri. Bøkene leser jeg helst på pad. Da har jeg alltid tilgang til nye bøker, reiser lett og har godt leselyst!

 

Bilde av Tor Martin og boka "Karoliner". - Klikk for stort bilde

Tor Martin viser fram boka "Karoliner" (Alf Åberg & Göran Göransson).

Tor Martin: Få ting gir så stor glede som å kunne lese en god bok. Jeg slapper gjerne av med en god bok. Bøker er en kilde til kunnskap og perspektiver. Jeg anbefaler og utfordrer alle å lese mer!

Boka: «Karoliner» av Alf Åberg og Göte Göransson er en lettlest bok om Karolinerne og sluttfasen av Sveriges stormaktstid. Boken inneholder flotte illustrasjoner og egner seg godt for ungdom og voksne.

 

Geir Olav viser fram boka "304 dager" av Simon Stranger. - Klikk for stort bilde

Geir Olav viser fram boka "304 dager" (Simon Stranger).

Geir Olav: Sterk historie som gjorde veldig inntrykk på meg.  Et høyaktuelt tema om krigens konsekvenser på ulike nivå. 

 

Gunhild viser fram boka "Villmarksgensere" av Linka Neumann. - Klikk for stort bilde

Gunhild viser fram boka "Villmarksgensere" (Linka Neumann).

Gunhild: Det finnes så mange flotte oppskrifter i strikkebøker. Man kan drømme seg bort i kommende prosjekt. Eller man kan vise til de man skal strikke til, så de kan ønske seg.