Verdalsfolk viser bøker

Lurer du på hva andre verdalsfolk liker å lese? Her får du tips fra dem der ute! 

 

Har du en bok du liker og ønsker å dele med andre?

 

 

Ann Karin viser fram Et helt halvt år (Jojo Moyes)

Ann Karin: En nydelig og rørende bok du ikke glemmer med det første, som også er fin til mørke høstkvelder ved peisen.

 

Ann Katrin viser fram “Jinsei- Dansens Kraft” (Maiko Nishino)

Ann Katrin: Jeg kan anbefale “Jinsei- Dansens Kraft” av Maiko Nishino. Det er en lettlest bok, innbundet med vakre bilder. En interessant historie om hardt arbeid, viljekraft, mot, og drømmer i en ung alder, og det å oppnå dem. For å lese hele anmeldelsen kan du gå på Ann Kathrin sin Facebook side (teksten er åpen for alle) eller www.annkathringranhus.com på meet me. Scroll ned til "in media" og finn anmeldelsen som PDF.

 

 

Eir viser fram Glasskongen (Merete Hobbelstad)

Eir: De siste årene har min lesing stort sett vært i form av høytlesning for barna. Etter hvert som de har blitt større, har høytlesningsbøkene blitt mer fengende for meg også. I desember leser vi Inger Merete Hobbelstads «Glasskongen». Den er lekkert illustrert og historien gjør det vanskelig å begrense seg til ett kapittel om dagen. Anbefales både for innhold og som førjulskonsept.

 

​​Janne viser fram Coaching: å hjelpe ledere og medarbeidere til å lykkes (Morten Emil Berg og Ellen Ribe)

 

Mia viser fram Jeg lever et liv som ligner deres (Jan Grue)

Mia: Jan Grue forteller om livet på godt å vondt gjennom oppveksten og til i dag hvordan det er å leve et liv som funksjonshemmet i Norge.

 

Inga Berit viser fram Hageboka (André Strömqvist)

Inga Berit: Denne leser jeg for å få nyttige tips for hva man skal gjøre på høsten - slik at hagen er best mulig rustet til våren 👍 liker at den inneholder ett årshjul så jeg husker det jeg skal gjøre til rett tid 😁

 

Kari viser fram boka Beatles (Lars Saabye Christensen)

Kari: Jeg hadde glømt hvor bra denne boka var! Gjensynsglede med Beatles! Lars Saabye Christensen behersker skrivekunsten. De fire klassekameratene Kim, Ola, Seb og Gunnar digger Beatles. De kaller seg Paul, Ringo, George og John.  Oppveksten i Oslo på 60-tallet er så frodig og levende beskrevet. Og boka ble ikke dårligere av å få den på lydbok med Svein Tindberg som oppleser. 

Tony viser fram Mastering audio, the art and the science (Bob Katz)

Tony: Innimellom andre bøker, er det lov å nerde litt.😎

 

Karin viser fram bøkene Ulven fra steppene ( Conn Iggulden) og Abel Elk, Festningen (Rune Angell-Jacobsen)

Karin: Abel Elk, Festningen av Rune Angell-Jacobsen: Det er utrolig morsomt å lese ei bra krimbok, der handlingen er lagt til Verdal. Selve historien er bra og spennende, men når man leser om  kjente plasser, så gir det det lille ekstra.

Ulven fra steppene av Conn Iggulden er den beste serien æ noen gang har lest. De 3 første bøkene handler om Djengis Khan, nr 4 om sønnen og nr 5 om barnebarnet. Den første er om hans oppvekst. Denne boka har nok en del fri diktning. Man vet ikke mye om hans oppvekst, men man vet at han startet uten en stor hær. Etter hvert blir det mere historiske fakta. Men som forfattere flest, så tar han seg friheter, og flytter på slag og lar noen få menn få store deler av æren. (Slik flyter historien bedre, og vi, som lesere, får færre folk å forholde oss til), Forfatteren forteller historien på en nær måte som får en til å føle at man er med i Mongolias stolte historie. For oss som er glade i historiske faktaer, så legger han til 10-20 sider helt bakerst i bøkene. Der forteller han om sine avvik fra historien i hver bok.

 

Gunhild viser fram boka "Villmarksgensere" av Linka Neumann. - Klikk for stort bilde

Gunhild viser fram boka "Villmarksgensere" (Linka Neumann).

Gunhild: Det finnes så mange flotte oppskrifter i strikkebøker. Man kan drømme seg bort i kommende prosjekt. Eller man kan vise til de man skal strikke til, så de kan ønske seg.  

Geir Olav viser fram boka "304 dager" av Simon Stranger. - Klikk for stort bilde

Geir Olav viser fram boka "304 dager" (Simon Stranger).

Geir Olav: Sterk historie som gjorde veldig inntrykk på meg.  Et høyaktuelt tema om krigens konsekvenser på ulike nivå.

 

Ingrid viser fram barneboka "Vi er i en bok!" (Mo Willems).

 

Bilde av Tor Martin og boka "Karoliner". - Klikk for stort bilde

Tor Martin viser fram boka "Karoliner" (Alf Åberg & Göran Göransson).

Tor Martin: Få ting gir så stor glede som å kunne lese en god bok. Jeg slapper gjerne av med en god bok. Bøker er en kilde til kunnskap og perspektiver. Jeg anbefaler og utfordrer alle å lese mer!

Boka: «Karoliner» av Alf Åberg og Göte Göransson er en lettlest bok om Karolinerne og sluttfasen av Sveriges stormaktstid. Boken inneholder flotte illustrasjoner og egner seg godt for ungdom og voksne.

 

Bilde av Aud og boka «Svøm med dem som drukner». - Klikk for stort bilde

Aud viser fram boka "Svøm med dem som drukner" (Lars Mytting). 

Aud: Lars Mytting er aktuell i disse dager da det kommer ny bok 15. sept ("Skråpånatta"). «Svøm med dem som drukner» er en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg liker veldig godt å lære historie, samtidig som jeg får spenning og et interessant persongalleri. Bøkene leser jeg helst på pad. Da har jeg alltid tilgang til nye bøker, reiser lett og har godt leselyst!

Bilde av Roar og boka "Klokkene ringer for deg". - Klikk for stort bilde

Roar viser fram boka "Klokkene ringer for deg" (Ernest Hemingway). 

Roar: Denne krigsromanen av Ernest Hemingway fra den spanske borgerkrigen 1936–1939 har mast på å bli lest alle mine lesende år – men har forblitt ulest. Til nå. Kanskje har Hemingways mytiske rykte som macho-mann og dyrker av eget selvbilde bidratt til lesevegringen. Så feil kan man ta. Romanen er en evig aktuell skildring av krigens grufulle helvete – og ekstra nært med siste årets grusomheter i Ukraina. Varmt, men usentimentalt og samtidig menneskelig vart er sprengningseksperten Robert Jordans opplevelser, handlinger og tanker skildret de fire døgnene romanens handling utspiller seg; både hans oppdrag å sprenge en bro bak fascistenes linjer og også det korte og intense kjærlighetsforholdet til snauklipte og misbrukte Maria. La Klokkene ringe for deg – også!

Frode viser fram bøkene "Luftslottet som sprengtes" (Stieg Larsson), "På ville veger? Levende utstillinger av samer i Europa og Amerika" (Cathrine Baglo) og "12 eventyr og et badekar" (Aleksander Gamme). - Klikk for stort bilde

Frode viser fram bøkene "Luftslottet som sprengtes" (Stieg Larsson), "På ville veger? Levende utstillinger av samer i Europa og Amerika" (Cathrine Baglo) og "12 eventyr og et badekar" (Aleksander Gamme).

Frode: Jeg liker å lese i ferier, leser mest krim, men er glad historisk- og naturbøker.  

​​

Hilde Gunn viser fram bøkene "Blokka på Bjerke" (Bjørn Hatterud) og "En dag vil vi le av det" (Thomas Korsgaard).

Hilde Gunn: Jeg greier ikke å velge bare ei bok, for bøker er så forskjellige og en trenger å lese bredt og variert: fagbøker, romaner, sakprosa, poesi, krim - et stort mangfold.  Akkurat nå skal jeg begynne med Bjørn Hatteruds "Blokka på Bjerke". Det gleder jeg meg til - jeg elsket "Mjøsa rundt med mor".

 

Åke viser fram boka "Lewisbrikkene" (Peter May) - Klikk for stort bilde

Åke viser fram boka "Lewisbrikkene" (Peter May).

Åke: Nettopp ferdig med Peter May sin romantrilogi frå Hebridene. Lewisbrikkene er om tusen år gamle sjakkbrikker laga i Nidaros. Og litt meir. Strålande god skrivekunst.​​

 

Marte viser fram boka "Under Trondheim: fortellinger fra bygrunnen" (Axel Christophersen)( - Klikk for stort bilde

Marte viser fram boka "Under Trondheim: fortellinger fra bygrunnen" (Axel Christophersen).

Marte: Jeg leser mest historiske, dokumentariske bøker for tida, og dette er ei bok jeg vil anbefale. God kunnskapsformidling om Trøndelag og Trondheim!  ​

Marian viser fram boka "Tollak til Ingeborg" (Tore Renberg) - Klikk for stort bilde

Marian viser fram boka "Tollak til Ingeborg" (Tore Renberg) 

Marian: Eg les før Riksteatret kjem til Verdal med sceneversjonen den 15. november 2023. 

Frå Riksteatret sin omtale: «Lesarane og kritikarane vart vilt begeistra då Tollak til Ingeborg av Tore Renberg kom i 2020. Historia om stabeisen Tollak rører folk over heile landet med 70.000 selde eksemplar av romanen. No kjem sceneversjonen, dramatisert av forfattaren sjølv. Fem skodespelarar står på scena i dette intense familiedramaet om kjærleik og blodsband, om vald og avmakt, og om forskjellen mellom alen furu og billeg gran.»

Eva viser fram boka "Offer" (Jørn Lier Horst & Thomas Enger). - Klikk for stort bilde

Eva viser fram boka "Offer" (Jørn Lier Horst & Thomas Enger).​

 

Roald viser fram boka "Snorres Kongesagaer" (Snorre Sturlason). - Klikk for stort bilde

Roald viser fram boka "Snorres Kongesagaer" (Snorre Sturlason).

Roald: I det siste har jeg lest mye i «Snorre». Snorres kongesagaer er en av våre aller eldste norgeshistorier, den er skrevet for omkring 800 år siden. Men «Snorre» er ikke bare norgeshistorie, den inneholder også mye lokalhistorie for oss som bor i Verdal. Her fortelles det både om Stiklestad, Sul og Verdalen. Alle som er interessert i hendelsene som står bak det 1000-årsjubileet vi snart skal feire, bør lese «Snorre» …

 

Elizabeth viser fram boka "Manufacturing consent: the political economy of the mass media" (Edward S. Herman & Noam Chomsky). - Klikk for stort bilde

Elizabeth viser fram boka "Manufacturing consent: the political economy of the mass media" (Edward S. Herman & Noam Chomsky).Elizabeth: Jeg elsker å lese, jeg synes at det er viktig å trene hjernen like mye som andre deler av kroppen. Jeg liker å lese alt mulig, men med bøker som denne her blir man utfordre til å tenke kritisk, se ting på andre perspektiver. 

 

Ingrid viser fram boka "Los" (Marte Huke). - Klikk for stort bilde

Ingrid viser fram diktboka "Los" (Marte Huke).

#dintur

Har du en bok du liker og ønsker å dele med andre? 
Send oss et bilde på e-post (biblioteket@verdal.kommune.no), på Facebook (Verdal bibliotek) eller Instagram (verdalbib) og skriv gjerne kort om hvorfor du likte den! Vi kan også ta bilde av deg hvis du kommer innom biblioteket i åpningstida.